От днес Пловдив е морска столица на културата (снимки и видео)

OFFNews
31 май 2019 в 17:10 | 27307 |2

Големи части от Пловдив са под вода след проливен дъжд в града, съобщава "Под тепето". Напълно наводнени са улица „Гладстон“, бул. „Княгина Мария Луиза“ (където преди скъпия ремонт не се е наводнявало, отбелязват от изданието), бул. „Санкт Петербург“ и др.

До момента има подадени над 50 сигнали за помощ след пороя. Всички екипи на пожарната са навън. Особено тежко е положението при Централна гара, Коматевски възел и Кукленско шосе, където дори колите не могат да преминават.

Най-зле обаче е в квартал "Кючук Париж", където според властите под вода са улици, мазета и къщи.

Снимка: Под тепето.

„Истината е, че това ще се случва докато не бъде направен, така наречения Южен обходен колектор, който сега се казва „Периферен колектор“. Сега съществуваща система не може да поеме количеството вода. Периферният колектор освен районите Южен и Западен ще отведе водите и на селата от Родопската яка,“ коментира кметът на район "Южен" Борислав Инчев.

Снимка: Под тепето.

Снимка: Под тепето.

Във Фейсбук хората пишат къде да се внимава, тъй като движението е затруднено:

бул. „Източен“ в посока Агарарен унивреситет, бул. „Христо Ботев“ – посока Асеновградско и между Макдоналдс и Военна болница; Кукленско шосе от бензиностанция Еко посока Куклен; бул. „Южен“ е затворен от х-л Родопи в посока запад; бул. „Марица“ под мостовете, както и новия булевард през Лаута към Тракия.

Препоръчани материали
Новак

Рейтинг : 10225

01.06 2019 в 08:03 2
+ 0
- 0
Сега само да не почнат да говорят, че за пръв път вали толкова дъжд. Видяхме какви са им ремонтите и по Графа в София. Навремето като се наводни новата Южна дъга, Плевню и Тиквун се скриха и оставиха Фандъкова на амбразурата. Изборите показаха, че масовият зрител-дебил не може да вдене, че некадърното управление е една спирала от проблеми, която води все по надолу. Това не са изолирани случаи и някакво стечение на обстоятелствата, а закономерен процес на упадък.
ЛАФЪРДИЕВ

Рейтинг : 828

31.05 2019 в 20:25 1
+ 0
- 0
Преди половин година, по повод тайфуните в САЩ, Борисов направи едно от тези изказвания, които ние с известно притеснение наричаме идиотски: „Вижте в Щатите какво става. Трепят се по улиците. Страшно… И нито една шахта не поема вода. Там не трябва да остане един кмет. Тук шахтите работят.”
Работят, работят…
Просто там, където се изля и насъбра водата, не е имало вече работещи шахти.
Та кво каза Баце за хамериканските кметове?