От утре грипна епидемия и в Сливен, Видин и Силистра

Близо 1300 училища затвориха врати заради грипната ваканция

OFFNews 28 януари 2020 в 18:26 1764 0

Още в няколко града е обявена грипна епидемия от утре 29 януари - Сливен, Видин и Силистра. До второ нареждане се ограничават плановите операции и свижданията в лечебните заведения. Преустановяват се женските и детските консултации.

Близо 1300 училища у нас затвориха врати заради грипната ваканция. В грипна епидемия от вчера са Хасково, Кърджали, София, Благоевград. От днес и Пловдив, Перник, Софийска област, Пазарджик, Смолян.

Грипна ваканция е обявена в София-град и област, Търново, Монтана, Габрово, Хасково, Кърджали, Благоевград, Смолян, Варна, Перник, Ямбол, от днес и във Враца. Пак днес бе обявена епидемия и в Пазарджик.

„Не за първи път имаме грипна ваканция. Ще преструктурират материала, ще успеят да оформят оценките. В голяма част от училищата са го направили. Ако не са го направили, могат да вземат решение на педагогически съвет да го направят и първите дни от учебния срок“, обясни министърът на образованието Кирил Вълчев.

Вчера държавният здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев съобщи, че една трета от областите в България вече са в грипна епидемия. Заболеваемостта е 277 на 10 000 души, а пикът се очаква да е в края на януари и началото на февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови