Откриха фотоизложба 'За да го кръстиш, трябва да се роди' в Градската градина в София

OFFNews 01 юни 2018 в 16:06 3763 0

В деня на детето, в Градската градина в София, бе официалното откриване на изложбата „За да го кръстиш трябва да се роди“, която е част от второто издание на кампанията за насърчаване на раждаемостта „Направи го за България“, организирана от Движение за Национална кауза (ДНК)

На площада пред Народния театър "Иван Вазов" се събраха много граждани на столицата, официални и популярни лица, съпричастни към каузата на кампанията. Всички те бяха сърдечно приветствани от основателя на Движението за национална кауза и негов председател ТВ-продуцентът Андрей Арнаудов.

Отец Кирил Попов поднесе поздравления от името на Негово Светейшество патриарх Неофит, пожела светло бъдеще на това „Богоугодно дело“ и призова: „Нека се множи българския род, и всички деца нека, дай Боже, да бъдат възпитани религиозно, нравствено. Това е дълг на всички родители, на всички възрастни, на всички нас“

Мария Илиева, която се присъединява към ДНК и става посланик за второто издание на кампанията „Направи го за България“, посъветва младите хора в България да не отлагат раждането на деца, защото това всъщност е смисълът на живота. Певицата се обърна към всички българи с пожеланието: „Нека в България растат повече деца, възпитани в морал и национално самочувствие“

Двуседмичната изложба се провежда в рамките на второто издание на кампанията „Направи го за България“. В нея са представени подбрани фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат, в които са запечатани най-красивите и емоционални моменти от изминалото Национално кръщене в град София. Тя бележи финала на поредица от фотоизложби, които бяха проведени през целия месец май на централните локации в седем български града и ще бъде на разположение на столичани и гостите на града до 11 юни 2018.

Събитието в София е подкрепено от Столична община. На регионално ниво, събитията също имаха подкрепата на съответните общини. Официалните откривания на изложбите се превърнаха в информационни дни „на отворени врати“, в които желаещите научиха за каузите и кампаниите на ДНК от представителите на организацията и нейният основател Андрей Арнаудов.

Кампанията „Направи го за България" е подкрепена от Българската православна църква и се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит. Основни медийни партньори са bTV Медиа Груп, списание „9 Месеца" и в-к „24 Часа". Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе" в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева. През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в 1 ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета.

Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови