Открийте тайния Версай на Мария-Антоанета

OFFNews 28 август 2018 в 00:27 3049 0

Снимка Zed

Чували ли сте за тайния Версай на Мария-Антоанета?

Кралското селце е дворец, замаскиран като селска къща, скрита в градините на Версай. Роматичното убежище на Мария-Антоанета, замислено от нея като спомен за безгрижната ѝ младост във Виена, е оставено да се руши след революцията.

В наше време - два века по-късно, възстановяването му най-после започва. През 2018 г. то отваря врати за широката публика, възстановено в първоначалната си слава като уникално бижу на Версай.

По повод възстановяването му, документалната драма ще разкрие величието на Мария-Антоанета като господарка на модата и стила и ще разкаже сагата на легендарната кралица на Франция от Виена до смъртта ѝ на гилотината. Интимен портрет на жена, изпреварила времето си, уловена във вихъра на историята.

За тайния Версай разказва в едноименния филм документалният исторически канал Viasat History тази вечер, от 22:00.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови