Отменят празника Орфически мистерии в Триград

OFFNews 23 юли 2017 в 15:32 2810 0

Отменят празника Орфически мистерии в Триград

Традиционният празник на Триград - Орфически мистерии, се отменя заради трагедията с 16-годишния Кристиян Младенов, съобщиха от Община Девин.

Празненствата бяха подготвени за 29 и 30 юли, а основна сцена на разиграване на Орфическите мистерии трябваше да бъде районът пред скалата, от която е паднал или скочил Кристиян.

Триград се сбогува днес с 16-годишното момче, което бе намерено мъртво след двуседмично издирване.

Според основната версия от разследването, ученикът се е самоубил, скачайки от 120-метрова скала, след като блъсна с автомобил група туристи край Триград.

Погребението на момчето ще бъде днес.

„Шокът е много голям. Родителите са смазани”, каза кметът Цветан Славков.

Всички пострадали при удара от колата на Кристиян са в шок и изпитват съчувствие към семейството и близките на момчето. Според част от местните хора Кристиян сам е сложил край на живота си, други вярват, че става дума за нещастен инцидент.

„Детето е изпитвало и страх, и срам, и вина. Най-вероятно в началото е допускало, че е отнело живота на някого, а това е труднопоносимо чувство, особено когато е съчетано с невъзможност рационално да се защитиш”, коментира психологът Росен Йорданов. Силно се съмнявам обаче, че той е е посегнал на живота си, допълни специалистът, според когото проблемът е бил свързан със страха, с липсата на ясна мисъл, довела до нещастен инцидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови