Отстраняват 13 души от Гранична полиция заради непроверените пътници на Летище София

OFFNews 24 март 2018 в 14:58 7788 3

Дисциплинарни проверки са започнали срещу общо 13 души от "Гранична полиция", заради случая с пропуснатите без контрол пътници от Париж на 20 март. Сред тях е началникът на "Гранична полиция" - Аерогари в страната комисар Милен Пенев, съобщава БНР.

Всички те ще бъдат отстранени от работа до приключването на разследването по случая, като на тяхно място ще бъдат извикани гранични служители от Варна и Бургас. Това съобщи на брифинг днес вътрешният министър Валентин Радев.

Ръководството на МВР не изключва дори и умишлени действия от страна на граничните полицаи, тъй като според Валентин Радев обясненията им са несвързани.

Общо 7 служители са липсвали на работните си места в момента, в който пътниците от Париж са пристигнали. Те са обяснили пред проверяващите случая, че по това време са били извън Терминал 2 на Летище София. Малко по-късно те са били повикани от свои колеги и затова част от пътниците все пак са били проверени.

Вече са свалени и записите от камерите на Летище София, за да се изясни защо служителите не са били на работните си места, а граничните гишета са оставени отворени точно по времето, когато пътниците от Париж са пристигнали.

Проверката ще приключи до броени дни като за това е настоял тази сутрин и премиерът Бойко Борисов, който се е срещнал с вътрешния министър, главния секретар Младен Маринов и директора на Гранична полиция Светлан Кичиков

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови