ПУП на Борисовата градина ще бъде приет до края на годината

Ремонт на къпалнята Мария Луиза - да, ново строителство - не, категоричен е шефът на СОС

OFFNews 10 март 2018 в 09:29 4585 0

Подробният устройствен план на Борисовата градина - първият в историята й, ще бъде приет до края на годината. Нови строежи в парка няма да има, заяви за OFFNews шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков. 

ПУП-а на Борисовата градина е в процес на разработка, на 6-и март бяха дадени препоръките на екипа, спечелил конкурса, и след като обществените обсъждания приключат, а те няма да са едно и две, ще бъде финализиран, обясни той. Герджиков бе категоричен, че ремонт и възстановяване на публичните функции на къпалнята Мария Луиза ще има, ново строителство на мястото обаче - не. 

Разбирам, че фирмата собственик на къпалнята е предприела някакви действия, за съжаление без комуникация с миноритарния собственик Софийски имоти и респективно - Столична община. Затова искам да кажа много ясно на тях и на всички граждани - ПУП не допуска ново строителство, а точно обратното – премахва някои обекти около езерото Ариана, както и Веселото село, Капитолия и др.

Нашата цел е да вдъхнем отново живот на някои знакови обекти в Борисовата градина като Летния театър например, каза още Герджиков. 

Проектът на фирмата собственик за ремонт на къпалнята Мария Луиза трябва да бъде съгласуван и да получи одобрение от Националния институт за недвижимо културно наследство.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови