Пак замърсиха река Марица - този път с нефтопродукти

OFFNews 04 февруари 2020 в 23:16 1594 0

Снимка БДИБР

Река Марица отново е замърсена. Контролните органи на МОСВ установиха "инцидентно изпускане на нефтопродукти" от завод „Каучук“ АД в отпадъчните води на предприятието.

Взети са проби от реките Пишманка и Марица за нефтопродукти и полициклични ароматни въглеводороди. Установен е филм от нефтопродукти по течението и на двете реки, както и при мостовете на Марица при село Огняново и Стамболийски.

Втори екип от експерти от Регионална лаборатория - Пловдив извършва мониторинг на Марица в участъка от Пловдив до Стамболийски за установяване разпространението на замърсяването с нефтопродукти. 

Директорът на завод „Каучук“ незабавно е спрял производствения процес, с което е преустановено последващо замърсяване. Установена е производствена авария в цех „Транспортна лента” от спукана тръба на хидравлична преса и е преустановена дейността му, обявиха от Бaсейнова дирекция "Източнобеломорски район".

През януари тонове риба измряха в река Марица след замърсяване с пестициди - това е най-тежкото замърсяване на реката, констатирано досега.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !