Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Папа Франциск пристига в България със свита от 35 души

OFFNews 04 май 2019 в 11:26 2881 0

Негово Светейшество папа Франциск ще пристигне на 5 май в София с папска свита, съставена от 35 души - най-висши представители на Светия Престол, съобщи правителствената пресслужба.

Нивото на делегацията е още по-високо от обичайното за такива посещения, като сред членовете ѝ са държавният секретар на Светия престол кардинал Пиетро Паролин и кардинал Леонардо Сандри, префект на Конгрегацията за източните църкви, който отговаря за Католическа църква в България и неведнъж е посещавал страната ни. 

По време на апостолическото си пътуване в София папа Франциск, който ще бъде посрещнат на летище София от министър-председателя Бойко Борисов, ще проведе среща с президента Румен Радев, гражданското общество и дипломатическия корпус. Главата на Римокатолическата църква ще се срещне с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит в Синодалната палата, след което ще проведе тиха молитва пред олтара на Светите братя Кирил и Методий в катедралния храм "Свети Александър Невски".

Точно в 13 ч българско време на 5 май папа Франциск ще произнесе на пл. „Свети Александър Невски" неделната молитва „Царице небесна". Това е първото основно събитие със Светия отец, на което ще могат да присъстват граждани и гости на столицата.

Пълната програма на папа Франциск можете да видите тук

Както ще бъде посрещнат от българския министър-председател, папа Франциск ще бъде и изпратен от премиера Бойко Борисов на 7 май сутринта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews