Първа копка за нова детска градина в Бистрица

OFFNews 11 януари 2022 в 13:53 1426 0

Нова детска градина за 4 групи ще бъде построена в с. Бистрица, вчера бе направена първа копка и открита строителната площадка. 

Събитието беше дълго очаквано както от жителите, така и лично от мен. Работя за това още от времето, когато бях кмет на селото. От първия ден в качеството си на районен кмет с екипа ми правим всичко зависещо от нас да осигурим места в детски заведения за всички деца в район “Панчарево”. Тези ни усилия ще продължат и през настоящата година, коментира кметът на район "Панчарево" Николай Гюров.

За да започне строителството в с. Бистрица, беше необходимо да бъде преместена здравната служба. От първите дни на 2022 година д-р Валентина Петрова приема в новия си кабинет до кметството.

В тържественото откриване участваха зам.-кметът на Столичната община Мирослав Боршош, Мария Минчева, директор на дирекция „Образование“, депутатът в 47-ото Народно събрание проф. Асен Балтов, Самуил Попов, кмет на с. Бистрица, директорките на училището и детската градина в с. Бистрица, много родители, в партньорство с които бе осигурено финансирането от Столичната община, представители на строителите от „Аргогруп Екзакт“ ООД, служители на компанията за строителен надзор и др. 

Тържественият старт на строителството бе даден с водосвет, отслужен от отец Павел Димитров, предстоятел на храм „Св. Георги“ в с. Бистрица, последван от символична първа копка.

Фирмата-изпълнител има 280 календарни дни да завърши строително-монтажните работи и да оборудва и обзаведе сградата.

"Надявам се, че до края на тази години детските градини в с. Казичене и с. Бистрица ще приемат първите деца. Бих искал да благодаря от сърце на екипа ми и на всички служители от районната администрация, на активните жители на с. Бистрица, на Столична община. Защото днешното събитие е успех, базиран на обединената ни енергия за изграждане на новата детска градина", категоричен бе кметът Гюров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !