Първи сезон на 'Чумата' се завръща по Epic Drama (галерия)

OFFNews 14 февруари 2019 в 00:15 2083 0

Снимка Sky Vision

Първи сезон на "Чумата" се завръща по Epic Drama на 14 февруари.

Телевизионният канал от семейството на Viasat History и TV1000 представя една от най-високобюджетните нови драматични продукции в света – испанският исторически трилър хит La Peste – от днес, всеки четвъртък в 22:50.

Севиля. 1597-а. По време на ужасната чумна епидемия труповете на няколцина мъртъвци са открити като поличба за края на света. Севиля е един от главните градове на западния сват. Известна като Великия Вавилон, тя приютява всякакви раси, над 50 гòвора и цялото злато, което пристига от Америка. Севиля е един от най-зловонните, но и най-красиви градове в света и декор на тази уникална продукция с изумителни персонажи...

Историческият ноар трилър в шест части „Чумата“ (La Peste) е най-голямата оригинална продукция на телевизионното подразделение на испанския телеком гигант Telefonica. Богатият на исторически детайли сериал, чието действие се развива в опустошената от бубонната чума Севиля от края на 16-ти век, дебютира в Испания в средата на януари с рейтингов фурор, като надмина по резултати дори премиерата на 7-ми сезон на Game of Thrones. Причините са няколко.

За La Peste се заговори още през 2016-та. Това е първият сериал, достигнал до официалната селекция на фестивала „Сан Себастиан“, най-реномираният подобен форум в испаноезичния свят. Още в края на миналата година, La Peste се очакваше като ТВ събитието на първата половина на 2018-та. Но тази продукцията далеч не е само рекламна кампания.

Създаден от Алберто Родригес заедно със сътрудника му, сценаристът Рофаел Кобос, „Чумата“ получи изключително позитивни отзиви от някои от най-изтъкнатите критици в родината си. Родригес е един от най-популярните кинотворци на Испания. Той очарова академията, присъждаща наградите Гоя, с филма си Marshland (La isla minima) през 2015-та.
Продуциран от звеното за оригинални продукции на Telefonica в сътрудничество с дългогодишните продуценти на Родригес от Atípica Films, La Peste е заснет с впечатляващия бюджет от $1.8 млн. на епизод.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен без допълнителна месечна такса за зрителя и без прекъсвания за реклама, вече и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH в пакет TV 2L и на позиция 76 за IPTV в пакет TV 2L+. Еpic Drama e и в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) - 201. ТВ каналът е наличен и в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 133 канал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови