Първите американци: как историята на заселването бе пренаписана

OFFNews 14 март 2020 в 00:43 4020 0

Снимка Viasat History

Историята на заселването на Америка беше пренаписана - сензационни открития в Бразилия показват, че първите американци са пристигнали много по-рано, отколкото се предполагаше преди. Учените отдавна се съгласиха, че ловците от ледниковия период са мигрирали пеша от Азия до Америка по суша преди 12 000 години, но новите находки показват, че бразилската Сиера Капивара вече е била населена по това време.

След като беше открита концентрация на обекти, сред които 50 000 скални рисунки, археолозите успяха да докажат, че пробите датират отпреди 30 000 години - това ги прави 18 000 по-стари от откритията в Кловис, Ню Мексико, на които се базира настоящата теория. Така Южна Америка не е била колонизирана от Северна Америка, но остава въпросът - откъде са дошли първите американци и как и защо са мигрирали, както и защо са изчезнали безследно.

За тези открития разказва документалната поредица "Първите американци" по Viasat History (всяка неделя в 22:00 часа).

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

За пълната програма на канала следете www.viasathistory.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови