Първите влакове по третия лъч на метрото тръгват през декември или февруари

Сименс иска поне 6 месеца тестове на новите мотриси

OFFNews 02 август 2019 в 15:07 5058 1

Първите влакове по третия лъч на метрото ще тръгнат до края на годината, но е възможно е да бъдат пуснати и през февруари догодина.  

Причината е времетраенето на тестовете на влаковете и цялостната автоматика, обясни директорът на "Метрополитен София" Стоян Братоев по БНР. Това е ново поколение системи за управление. Досега ние за три месеца правихме тестовете на предишните участъци. Минималният срок, по искане на "Сименс", беше осем месеца, но те се съгласиха да го намалим на шест месеца. И в момента работим в този шестмесечен срок, каза още Братоев.

В участъка бул. "България" - "Красно село" вече са започнали тестовете, очаква се те да приключат в края на октомври. Предстои в края на този месец да започнат изпитанията и от бул. "България" до ул. "Граф Игнатиев". 

Кметът Йорданка Фандъкова: 

Строителството на първите 8 км от третия лъч на метрото - от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“ - ще завърши през октомври тази година. Това са сроковете, заложени през 2016 г. от „Метрополитен“. Веднага след това започват тестовите изпитания на новите влакове и автоматиката. Работим така, че да успеем да пуснем линията до края на годината. Да, през последните 3 години имаше извънредни спирания на тунелопробивната машина, заради слабите почви в някои участъци - 3 км от трасето преминава под реки. Нито аз, нито проф. Братоев бихме допуснали компромис със сигурността и качеството на работа, още по-малко заради датата на изборите. Изборите идват и отминават, животът на хората и развитието на града продължават и трябва да продължат. А до средата на 2020 г. ще са готови и 4-те км през „Овча купел“ до Околовръстния път при „Горна Баня“. И над 500 000 души ще ползват метрото всеки ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10902

1

Мариян

02.08 2019 в 16:01

Супер възмутително! Сега ли са се сетиили, че това е нова система и им е нужно повече време? Пълни нещастници! Закъснели са явно със срока и си измислят нагли лъжи, за да баламосват хората, а не да признаят, че са назад с времето. Този несменяемия и вечния, като комунистически вожд, Братоев, е крайно време да иде в пенсия веднъж и завинаги и млади, креативни хора да поемат бъдещето на метросистемата в града ни!
 
X

Да помогнем на украинските деца!