Първо споделено трасе за автобуси и трамваи в София

Променят се маршрутът и спирките на автобусни линии № 11 и 83

OFFNews 01 декември 2018 в 15:49 7637 0

По първото споделено трасе в София се движат от днес автобуси и трамваи на бул. "Константин Величков". Продължава работата по поставяне на ограничители и настройка на светофарните уредби, съобщи "Транспорт за София". 

От днес се забранява влизането на пътни превозни средства по споделените специализирани пътни ленти, разположени в трамвайното платно на бул. „Константин Величков“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ и по бул. „Възкресение“ в участъка от ул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ до ул. „Освобождение“ с изключение на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници. 

Променят се маршрутът и спирките на автобусни линии № 11 и 83, уточнява ЦГМ. 

Автобусна линия № 11 ще се движи по споделените специализирани пътни ленти, разположени в трамвайното платно на бул. „Константин Величков“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ и по бул. „Възкресение“ в участъка от ул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ до ул. „Освобождение“ и ще спират на трамвайните спирки: „Ул. Цар Симеон“; „Метростанция Константин Величков“;„Парк Св. Св. Петър и Павел“; „Бул. Възкресение“ и „Ул. Освобождение“.

Автобусите ще влизат в споделената пътна лента на бул. “Възкресение" преди спирка “Ул. Освобождение” в посока бул. “Сливница” и след левия завой от бул. “Сливница” в посока бул. “Акад. И. Е. Гешов”.

Автобусите от линия № 83 ще се движат по споделените специализирани пътни ленти разположени в трамвайното платно на бул. „Константин Величков“ в участъка от бул. „Сливница“ до бул. „Акад. Ив. Е. Гешов“ и ще спират на трамвайните спирки: „Ул. Цар Симеон“; „Метростанция Константин Величков“; „Парк Св. Св. Петър и Павел“.

При движение по маршрут автобусите ще влизат в споделеното пътно платно след десния завой от бул. “Сливница” в посока бул. “Акад. И. Е. Гешов” и ще излизат от него непосредствено преди трамвайната спирка “Бул. Възкресение” преди бул. “Акад. И. Е. Гешов”. В посока бул. “Сливница” автобусите ще влизат в споделеното пътно трасе веднага след бул. “Акад. И. Е. Гешов” в началото на бул. “Консатнтин Величков” (платното е отделено с бетонови ограничители).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews