Пасарелка и кръгово правят на кръстовището убиец край Атия

OFFNews - Бургас 21 ноември 2017 в 16:00 3568 0

Дончо Атанасов

Кръгово движение и пешеходен надлез ще бъдат изградени в района на кръстовището на пътя Бургас–Созопол при с. Атия, обеща председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Дончо Атанасов, който днес пристигна на място.

Първоначално ще бъде направен одит по пътна безопасност и допълнителна маркировка преди кръстовището. Започва проектирането на пасарелка и на кръгово кръстовище, за да бъде решен въпросът, посочи Атанасов. Той отрече агенцията да е бездействала:

„Лично с мое участие, 2009–2010 г., бяха монтирани над 30 км предпазни огради в разделителната ивица. И сме спасили над 150 човека. За съжаление, вчера не можахме да го спасим детето“, каза Атанасов и поднесе съболезнования към близките му.

Той бе категоричен, че до пътната агенция досега не са отправяни искания за изграждане на кръгово кръстовище или пасарелка. Имало е внесено искане само за острови, които не отговаряли на изискванията. По-рано днес, на протест на местните жители, те посочиха, че от години са писали писма до институциите, но реакция не е имало.

Пасарелката ще бъде готова до летния сезон, обеща Атанасов. Тя ще струва около 500 000 лв.

От Община Созопол се ангажираха междуградските автобуси да влизат в село Атия, а да не спират на пътя, за което ще бъдат проведени разговори с транспортните фирми. Трябва да се обособи и терен за обратен завой в населеното място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови