Патриархът с молитва за спасение от коронавириса, всички църкви в страната бият камбани (видео)

OFFNews 23 март 2020 в 20:35 3281 0

Негово светейшество Партриарх Неофит направи официално обръщение към българския народ, в което призова за обща молитва за спасение от коронавируса.

По време на неговото изявление всички църкви в страната биеха камбани с призив за обща молитва за засегнатите от болестта.

Патриархът призова да се молим непрестанно пред домашните си икони за изцеление на болните. Той помоли да се спазват препоръките на Светия синод, правителството, Щаба и на всички медици, които се борят със заразата. 

"С отеческа загриженост се обръщаме към вас, скъпи братя и сестри, да съобразим ежедневието си с всички изисквания на извънредното положение. Призоваваме да се спазват препоръките на Светия синод и Епархийските митрополити", заяви Патриархът.

"Останали в домовете си пред домашната икона, притихнали с покайни сърца, да отправим взор към Спасителя Христа с молитва за изцеление на болните и подкрепа на нашите медици, правителството и войнството, и всички, които не пестят сили и средства в това усилно време, като се помолим", обърна се Негово светейшество.

Ето и молитвата, с която Патриархът се помоли за българския народ:

"Господи Иисусе Христе, Боже наш, истински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкова добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна сила прогони убийствения вирус, който предизвиква страх, страдание и смърт. В тези дни на изпитание на вярата ни успокой тревогите и изцели заболелите. Господи, прекрати силата на болестта, младежите запази и вразуми. Заболелите и старите хора подкрепи и ги дари със здраве, спокойствие и бодрост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии“. Амин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!