Павел Попандов начело на протест, незаконно заведение спира саниране на блок

OFFNews 21 февруари 2020 в 10:33 6977 0

Снимка Архив

Над 250 обитатели на жилищен блок в столичния квартал "Красно село" излизат на протест, сред тях е и техният актьорът Павел Попандов. Причината е заведение,  което блокира един от входовете и пречи да се завърши санирането на 19-етажната сграда. 

Свидетели сме на поредното самоуправство или незаконно строителство. Блокът, в който живея е на 19 етажа или около 250 души. В него има възрастни хора, трудно подвижни, много деца, майки с бебета. Блокът е направен така, че има три входа, които служат и като аварийни изходи. В момента, поради ремонта, два от входовете са затворени. Единият - заради санирането, а другият - от незаконната постройка", обясни Попандов по бТВ. Актьорът заяви, че в случай на аварийна ситуация като пожар или земетресение, хората са поставени в риск заради заведението,
което оставя само едни работещ изход за всички жители на блока. 

От 18 август миналата година има издадена заповед за премахването на заведението, но до ден днешен това не е станало. Ръководството се е сменило, говорихме с новото ръководство на район Красно село. Помолихме ги най-настойчиво това да се случи и заведението да бъде премахнато, обясни още акторът. 

Според зам.-кмета на Красно село Николай Веселинов мерки са предприети. Но заведението не било премахнато,
защото има "известни процедури, които могат да усложнят процеса по премахване", уточни Веселинов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews