Пазарджик пред частично бедствено положение, пороите скъсаха дига в с. Сарая

OFFNews 08 юли 2020 в 13:58 4222 0

Част от дигата на напоителен канал в пазарджишкото село Сарая се е скъсала от проливните дъждове, засега няма опасност за хората, съобщиха от Напоителни системи ЕАД. 

Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде обявено частично бедствено положение до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители. 

Пороите са повишили значително нивото на канал „Дели арк”, което в 9 часа тази сутрин е предизвикало скъсване на част от дигата на напоителен канал „Алеко-потока”. 

Служители на „Напоителни системи” ЕАД, клон „Тополница” и клон „Марица”, са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възстановяване на скъсаната дига на напоителния канал. На място са изпълнителният директор на дружеството Снежина Динева и управителите на клон „Тополница” и клон „Марица”. 

Екипи на „Напоителни системи” ЕАД ще извършват денонощни обходи и наблюдения на мястото, с цел недопускане риск за живота и здравето на населението и опазване на прилежащата инфраструктура. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови