Пеевски дари 500 000 лв. на Пирогов. Кои са другите големи дарители

OFFNews 21 март 2020 в 20:58 27909 2

Делян Пеевски

Крупните дарения към болници и към Министерството на здравеопазване за закупуване на апаратура, медикаменти и друго необходимо за борбата с коронавируса зачестиха за дни.

Само вчера от болница "Пирогов" обявиха, че са получили няколко големи дарения. Едното от тях е направено от депутата от ДПС Делян Пеевски, който е дарил 11 респираторни апарата, 1000 предпазни костюма и близо 500 хиляди лева. 

200 хил. лева е дарила компанията "Теленор" за нуждите на лечебното заведение, а "Уникредит Булбанк" - 100 хил. лв. на болницата. Дарение на същата стойност е връчила и "Америка за България".

Сред другите дарители е и лидерът на "Воля" Веселин Марешки, предоставил 30 000 лв. Кампанията #ЗаДоброто срещу COVID-19 в България пък дари 2 респираторни апарата. Дарението е осъществено чрез кампанията на фондация BCause. Даренията са събрани от над 900 физически лица и фирми.

„ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД е дарило защитни средства за лекарите от "Пирогов" - еднократни ръкавици, манти /еднократни предпазни престилки - 200 бр., бонета – 1000 бр., предпазни очила – прозрачни - 100 бр., хирургически маски – 500 бр., калцуни – 1000 бр., съобщиха от лечебното заведение.

Дарението на производителя на лични предпазни средства „ОЛИМП – Предпазни Екипировки“ ЕООД е на обща стойност 3 492,00 лв.

Предпазни шлемове за лекарите е дарението от Зъболекарския съюз, а Столичната лекарска колегия на БЛС предостави на болницата термометри и бактерицидни лампи.

Изпълнителният директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов благодари на всички дарители.

Самият Балтов дари за лечебното заведение лични 10 000 лева.

Lidl и Kаufland обявиха днес, че даряват 300 000 лева за 8 дихателни апарата на МЗ.

Собственикът на УМБАЛ „Софиямед“ Михаил Тиков е направил дарение за Министерство на здравеопазването и гражданите - 5 броя дихателни апарати. Той дарява безвъзмездно и 5000 броя тестове за коронавирус, които ще бъдат използвани безплатно за външни пациенти на лечебните заведения, част от групата на „Булфарма“ - УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“.

Дарението е на обща стойност 134 000 лв.

100 опаковки хининов препарат с по 100 таблетки пък е дарил на оперативния щаб собствникът на Нова телевизия Кирил Домусчиев, стана ясно по време на днешния следобеден брифинг на щаба.

По-рано днес за рекордните 8 часа бяха събрани над 220 000 лева за респираторни апарати за Александровска болница в дарителска кампания, партньор на която бе и OFFNews.

Сумата е дори по-голяма, защото все още не са отразени парите от големите дарители, които постъпиха по банковата сметка на helpcarma.

Сред големите дарители са „Трейдър", „Ростар БГ" и евродепутатът Ева Майдел, дарила 3000 евро.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

2

Пенчо бре

26.04 2020 в 13:03

Нямам други думи, освен "Пеевски - президент или поне минпред"! Не знам само, дали може да кара джипка или дали обича да се вози?