'Перките на акули' по искане на КАТ: новите колчета по 'Граф Игнатиев' остри, за да не се сяда на тях

OFFNews 05 декември 2018 в 08:40 7258 3

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

Новите ограничители около трамвайното трасе на столичната ул. „Граф Игнатиев” са по изискване на пътна полиция. 

Това обясни проектантът арх. Радомира Методиева за колчетата, които предизвикаха вълна от коментари в социалните мрежи и бяха сравнени с "перки на акули". „Асоциации може да се правят всякакви, всичко прилича на нещо в нашите измерения”, беше лаконичният отговор на арх. Методиева по бТВ. 

Тя обясни, че конкурсният проект не е включвал подобни ограничители, но по нашия закон понятието „Споделено пространство” не е дефинирано и законово прието. Затова от КАТ са поискали поставянето на колчета. 

На „Солунска” било експериментирано с кубчета, но веднага те били припознати „като места, удобни за сядане” и затова била предложена скосена форма, която да не позволява подобна употреба в близост до трамвая. 

Това, което сме поставили, е възможно най-щадящото за погледа. Човек може да се спъне във всяко нещо, стремили сме се да има визуално единство в материалите, каза още арх. Методиева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

3

kong

05.12 2018 в 23:06

м а л о у м н и ц и

14469

2

случайно прочетох

05.12 2018 в 11:54

Защо не направиха улицата пешеходна зона?

13510

1

Mayya

05.12 2018 в 10:00

Пълни глупости, те са с такава височина, че по скоро могат да се използват за възглавница, отколкото за стол. Ако на някой въобще му хрумне да полегне или седне до трамвая. Просто да ги махнат, или да им измислят някакви "шапки". Пълна недомислица и грозотия.