Перничани протестират за вода, жандармерията ги пази

OFFNews 20 декември 2019 в 21:38 3020 2

Снимка ZaPernik.com

Въпреки привикванията в полицията и устните предупреждения перничани да не протестират заради нечовешкото безводие, те все пак се събраха тази вечер пред хипермаркет в квартал „Изток“.

Със свирки, знамена и празна туба с вода 100-ина души излязоха на протест, съобщава „За Перник“. Хората настояват властта да даде адекватни отговори за тежката водна криза и защо се е стигнало дотук, искат виновниците за водната криза да бъдат незабавно наказани, а някои бяха по-крайни и поискаха и затвор. Другото им важно искане е еднакъв воден режим за всички в Пернишко, а не както е сега.

Когато демонстрантите потеглиха към новото кръгово, пред тях се изпречи кордон от жандармеристи и блокира похода им по улицата. Въпреки кипналите нерви на някои от протестиращите, които взеха да буйстват и да се блъскат в полицаите, до по-сериозни ексцесии не се стигна.

Хора крещяха „Искаме вода!“ и тъй като нямаше на кой да излеят гнева си, започнаха да се карат с униформените и да питат тях къде им е водата. Очаквано, не получиха смислен отговор от жандармеристите.

Организаторите на протеста твърдяха, че имат разрешение от кмета на Перник да протестират в района на хипермаркета и до края на района на кметство Изток. Те обаче нямаха разрешение да блокират пътен възел Даскалово, каквато беше първоначалната идея на част от тях.

Намерението бе протестната акция да продължи до 22 ч., но само час след старта й част от хората си тръгнаха. За утре е насрочен още един протест – на същото място и по същото време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

2

Egocentric Eccentric

21.12 2019 в 11:31

Протестиращите крещяха "Искаме вода!" и жандармеристите най-накрая се смилиха и докара водното оръдие.

10372

1

elbarbudo

21.12 2019 в 09:51

Очевидно перничани нямат проблем с водата.