Петчасова блокада в село Орешник: Полицията залови легионер, заподозрян за убийството на фелдшер

OFFNews
08 октомври 2019 в 21:27 | 3668 |1

След петчасова блокада на тополовградското село Орешник полицията залови бивш легионер, заподозрян за убийството на фелдшер, съобщава bTV.

Иван Пачелиев е задържан в дома му. Той е основен заподозрян за убийството на 72-годишния медик Димитър Факиров.

Убийството е извършено тази сутрин в здравната служба, откъдето последен, според свидетели от селото, излиза именно Пачелиев.

След убийството селото беше окупирано от полиция и от специалния отряд за борба с тероризма. Последвали преговори, в които са се включили психолози от Института по психология на МВР. При задържането на бившия легионер не е използвано оръжие.

Хората от селото споделят, че са видели бившия легионер с рана на ръката. Съседка чува викове и тръгва към фелдшера, но е спряна от Пачелиев. По думите на жената, той ѝ е казал, че 72-годишният медик днес не работи.

Пачелиев не за първи път е посещаван в дома си от спецчасти. През февруари миналата година той стреля по полицаи, които опитаха да му връчат призовка. Бившият легионер се барикадира в дома си. Задържан беше след денонощие, а в имота му бяха открити взривни вещества.

Срещу него имаше две обвинения – за стрелба срещу полицейски служители и за взривни вещества, оръжие и боеприпаси.

От март миналата година той е на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв. След случая бившият легионер е настанен в психиатрично заведение, но впоследствие е освободен.

Препоръчани материали
Стефан

Рейтинг : 22188

09.10 2019 в 02:16 1
+ 0
- 0
И даже без 20 гранати в три прозореца? Борисов е на път да стане Маршал, остави генералството.