Плочите в градинката на Св. Седмочисленици избрани според фасадата на църквата

OFFNews 04 октомври 2018 в 14:04 9801 3

Бетонните плочи в градинката пред столичната църква "Св. Седмочисленици" са избрани според фасадата на църквата. 

Плочите са от Македония, не са китайски, и са най-доброто, което може да се намери на пазара в балканския регион в момента, обясни авторът на проекта на реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" арх. Иво Панталеев, студио А.Д.А.

Такава настилка има и в Мюнхен - пред галерията "Ленбаххаус", допълни той и призова за повече толерантност към изключително тежкия за изпълнение и логистика обект. 

Като автор на проекта няма да се съглася той да бъде променян, категоричен бе Панталеев. 

Основата под бетонните плочи към църквата от ул. "Шишман" е подсилена, за да не се разруши настилката при преминаването на катафалките към храма, обясни пред OFFNews зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев. Той допълни, че бетонните плочи ще покриват и част от Графа - до трамвайната линия, от другата ѝ страна улицата ще продължава с гранитни плочи. 

На мястото на кафенето в края на градинката в посока Попа ще бъде изградена новата детска площадка, заведението няма да съществува повече, обясни Крусев. 

Вече има издраскани плочи, не от мен, и не от строителите, показа пред OFFNwes арх. Панталеев, който изрази мнението си, че градинките трябва да имат охрана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

04.10 2018 в 21:54

Не го докарвам до Придворен Изкувствовет на Данче-заде, понеже навремето така и не успях да взема изпита по Естетика на безобразното. Та неам диплома де, не че нешту.
Но ми се струва, че през 71-а за такъв под на нужника на Централната гара в София, на тоз гений щяха да му дадат поне Димитровска награда.

23293

1

Стефан

04.10 2018 в 15:59

Немците са известни любители и ценители на кича. Явно - и криворазбралото цивилизацията архитектче.
А какво общо има хасадата на черквата с тия плочки, аз не разбрах.

"Църква" е институцията. Такава сграда се казва "черква".