Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

По-строги мерки от днес в ромския квартал на Ямбол

OFFNews 11 май 2020 в 08:19 1840 0

От днес се въвеждат още по-строги мерки в ромския квартал "Райна Княгиня" в Ямбол като хората нямат право да излизат дори, за да отидат на работа.

Патрули на полицията и жандармерията денонощно ще следят за спазването на реда в района. 

Вчера стана ясно, че Регионалната здравна инспекция в Ямбол спира пропускането на жителите на ромския квартал и близките 14 улици, а причината за това е, че не се спазват извънредните мерки срещу заразяването с коронавирус. 

Мярката важи до края на карантината. Работодателите са уведомени за промяната и подкрепят взетите по-строги мерки.

Преди седмица ромският квартал беше поставен под карантина, но броят на заразените продължи да се покачва, а контактните лица станаха стотици. 

"Над 200 са само контактните лица", заяви областният управител Димитър Иванов.

От Здравната инспекция е издадена и нова заповед, в която се посочва, че районът може да бъде напускан единствено за лекарства и медицинска помощ.

"Като се съобразяваме и с техните работодателите, няколко дни работниците да си останат в карантинирания район, за да се наблюдава тяхната симптоматика и да не създаваме допълнително напрежение във фирмите, които работят", добави Иванов.

Заразените с коронавирус в Ямболска област вече са 70. Двете COVID отделения в областната болница са препълнени, като има пациенти и в реанимация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!