Почина мъжът с коронавирус от Кайт къмпинг 'Градина'

OFFNews 17 юни 2020 в 13:46 19566 0

41-годишният турист с коронавирус от Кайт къмпинг "Градина" е починал тази сутрин. Той беше приет в Инфекциозното отделение на УМБАЛ Бургас миналата седмица с двустранна бронхопневмония, на другия ден е бил поставен на апаратна вентилация. Мъжът е тренирал усилено и няма други придружаващи заболявания.

Човекът е дошъл от столицата в къмпинга на 3 юни и още тогава не се чувствал добре, но си помислил, че морето ще го спаси от вирусна инфекция. Бил е откаран в болницата ден по-късно от почиващи. Оказало се, че е болен от COVID-19. 

"Почина днес сутринта. Беше в много тежко състояние, още при приемането беше на кислородотерапия. Дори и в първите 24 часа след това беше и интубиран. Постоянно се влошаваше, нямаше никакво подобрение при него", заяви изпълнителният директор на здравното заведение д-р Бойко Миразчийски пред БНР.

Лекарят обясни, че още първия скенер, който му е бил направен, е показал, че белият дроб на пациента е поразен. "Почти нямаше дишане. Направихме всичко възможно, но се стигна до този край. Оплакванията му са започнали още преди 5 дни до една седмица преди да дойде при нас. Не мога да кажа дали е било късно, защото не знам дали е бил лекуван някъде и дали се е влошил, като е пристигнал на морето", уточни д-р Миразчийски.

Директорът на болничното заведение в Бургас призова хората да продължават да спазват противоепидемичните мерки. „Да носят предпазни средства, да спазват дистанция и задължителната дезинфекция”, каза д-р Бойко Миразчийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови