Подпалиха българския културен център Иван Михайлов в Битоля

Външният министър Теодора Генчовска ще посети мястото на инцидента още днес

OFFNews 04 юни 2022 в 11:51 4691 5

подпалената врата
Подпалената врата на българския културен център в Битоля.

Рано тази сутрин е бил подпален българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля, съобщиха от учреждението на страницата си във фейсбук и публикуваха снимки. 

Очакваме институциите възможно най-скоро да разследват цялостно случая и да изправят извършителите пред съда, пишат от културния център.

Българското Министерство на външните работи бързо реагира на станалото.

Във връзка с инцидент, свързан с подпалване на входната врата на Културния център "Иван Михайлов" в град Битоля, Република Северна Македония, днес министърът на външните работи Теодора Генчовска ще посети мястото на инцидента и ще проведе разговор с представителите на сдружението, заявиха от ведомството.

От МВнР уточниха, че днес и утре министър Генчовска ще бъде на работно посещение в Република Северна Македония по покана на своя колега Буяр Османи.

Посещението е с цел продължаване на диалога между министерствата на двете страни относно отворените двустранни въпроси, свързани с изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Във фокуса на разговорите ще бъдат и въпросите, свързани с евроинтеграцията на Република Северна Македония, заявиха от министерството на Генчовска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1100

5

qwertz

04.06 2022 в 16:57

Македонските мангали да си стоят около гьолчето и да се правят на велики там. ЕС няма нужда от повече юго-измет/рушляцо-поклонници.

1220

4

хr4

04.06 2022 в 15:37

Редно е да си зададем въпроса-а македанците ли запалиха културния център? Или няКОЙ, който няма интерес от присъствието И в ЕС? И това се случва ТОЧНО преди посещението на българския външен министър...

12073

3

IvanofRumen

04.06 2022 в 15:20

ЕС ли? Тези сърбомани и мегаломани не заслужат никакво уважение.