Полицаите подкрепиха протеста на личните лекари

OFFNews 28 март 2016 в 18:45 3916 4

Националният полицейски синдикат подкрепи личните лекари, които обявиха, че започват ефективен протест.

От синдиката разпространиха позиция, в която заявяват, че се присъединяват към исканията на джипитата. "Реформата в системата на здравеопазването трябва да върне доверието на гражданите в най-хуманната професия, която през последните години се превърна от „най-хуманна“ в „най-комерсиална“, се казва в позицията.

В края на миналата седмица лекарите обявиха, че излизат на протест, защото са недоволни от здравната реформа, Националния рамков договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и Националната здравна карта. Те са недоволни и от въвеждането на електронен идентификатор.

Днес от НЗОК обявиха, че с пръстов отпечатък ще се влиза отначало само в болниците и затова общопрактикуващите лекари няма от какво да се притесняват, защото няма да затрудни работата им.

Ето какво пише в позицията на полицейския синдикат:

Националният полицейски синдикат в България се солидаризира с исканията на личните лекари и подкрепя изцяло техните справедливи протести в името на подобряване здравното обслужване на българските граждани и подобряване условията на труд на медицинските работници.

Реформата в системата на здравеопазването трябва да върне доверието на гражданите в най-хуманната професия, която през последните години се превърна от „най-хуманна“ в „най-комерсиална“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови