Полицията премахна блокадите, Бабикян бе задържан (снимки и видео)

OFFNews 07 август 2020 в 06:27 22298 12

Полицията премахна палатковите лагери в цялата страна. Акцията на МВР е започнала около 4,30 часа във всички градове, където има такива или блокиране на движението. 

Арман Бабикян е арестуван и отведен в Първо районно управление - София. Жандармерията е в трите софийски лагера. Има и други задържани. "Идвайте към една от точките или пред 1-во районно", призоваха във Фейсбук от Отровното трио, част от което е Бабикян.

На територията на няколко населени места в страната се провежда специализирана полицейска операция за възстановяване на обществения ред. Възстановено е движението по всички кръстовища, които бяха блокирани, съобщи МВР и призова "както протестиращите, така и всички останали граждани, които не подкрепят протестите, да спазват Конституцията и законите на страната".  

"Малко преди 5 ч сутринта служители на СПС (Специализирани полицейски сили) към СДВР, т. е. на специализираните служби към софийската полиция, обградиха Орлов мост с доста коли. Пристигнаха много хора, може би над стотина полицаи, които дойдоха и, общо взето, разтуриха блокадата. По-скоро дойдоха, съставиха ни разпореждане за напускане на мястото по Закона за движение по пътищата. Много забавно, предвид че последните дни въобще нямаше такъв проблем. Явно полицията е стигнала до някакво разбиране по този въпрос. Попитаха ни дали ще изпълним разпореждането. Няколко души отговорихме "Не", може би към двайсетина. В момента ни отвеждат към някое от районните полицейски управления в София, предполагам Първо районно. Може би в палатковия лагер все още има някой от протестиращите, не мога да кажа", разказва Манол Глишев пред БНР.

След акцията полицията публикува видео от премахването на палатковия лагер от Орлов мост:

Към 7 часа всички задържани са били освободени. "Обясниха, че сме нарушили Закона за движение по пътищата и не сме се подчинили на разпореждане на МВР", обясни Арман Бабикян.

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив също бе премахнат. Според хората полицаите са поискали документите на някои от тях и са съставили актове на около 30 души. Не е имало насилие. 

Във Варна полицията е преместила палатковия лагер на кръстовището пред общината, движението е освободено. 

Блокираният път при Стара Загора също вече е освободен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

12

stanimir_13

07.08 2020 в 12:51

Навремето КГБ е действало така. По тъмно. Дали в България вече е тъмно? Такива ли са управниците ни?

3000

11

Don Pepé

07.08 2020 в 11:44

Е ако искаха свляне с мащабни протести боклуците от турския коптор ГЕРБ-БОГАН и пудели сега ще си го получат този път с лихвите

14048

10

voododoll

07.08 2020 в 10:46

Това на Орлов Мост и Ректората не беше протест а хипарски хепънинг. Аз съм там всеки ден от 18:30 до към 22:00. Протест не виждах. Музика танци, биричка и сране в храстите. Района смърди на предградие на Мумбай. А боклука не го и обсъждам. Кофи има, но кенчета и литровки летяха директно в реката. Протест се заявява в общината и се прави организация на движението. Той е конституционно право, както обаче е право и това за свободно придвижване. Оня ден си изпуснах часа за лекар, защото висях 2 часа в тапа... Благодаря на протестиращите. Айде аз бях само за преглед. Но ако не дай си стане нужда да закарам роднина или близък спешно в Болница и някакви хипари ми пречат щото са решили да пият бира и да козят насред Цариградско, лично ще ликвидирам няколко от тях, преди да ме спрат. Вчера някакви си въртяха коз насред Цариградско на 100м от патрулката. Ама не го правеха тайничко да не ги видят. А демонстративно.

5712

8

tough

07.08 2020 в 09:23

Аз лично не схващам връзката между блокиране на пътища и протест срещу управляващите. Как точно им пречи на мутрите това, че не върви градският транспорт и че хората висят по задръствания в жегите? Ядовитата тройца трябва да измисли по-хитри и ефективни начини на протест, тогава ще се включат и много повече хора.

20699

7

Новак

07.08 2020 в 08:12

Дали след няколко месеца няма да съжаляват, че не си тръгнаха сега?

2100

6

гоуемио

07.08 2020 в 08:03

Арменският мазник когато и да го арестуваш, все ще е късно!
Браво на полицията!!!!
Клошарите са разчистени!

6239

5

Izoblechitel

07.08 2020 в 07:32

Сега ще разберем дали сме юнашко племе или овчи народ!

2900

4

nrb

07.08 2020 в 07:20

Добре, значи жалбата с подписката свърши работа и сега вече имат законно основание да ги махнат от кръстовищата.

706

3

order

07.08 2020 в 07:19

ТУЛУПА и КАСКЕТЯ искат кръв....само те са заинтересовани за да се разпашат и да се опитат насила да задържат кокала!!!!
А МУТРИ не се свалят со кротце и со благо... казано и доказано е, че си требва квото си требва .....
И тоя ТУЛУП още ли не е усетил, че се ОТТЕЧЕ У КАНАЛА....
А иначе НАРОДА има едно единствено искане: ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА бай ТУЛУП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин и бързи и честни избори!!!!