Порой наводни Добрич, двама евакуирани

Гръмотевична буря причини късо съединение и пожар в предприятие за преработка на пластмаса в Средец

OFFNews 08 юли 2020 в 09:10 2653 0

Снимка https://www.dobrichonline.com/

Силен дъжд наводни улиците на Добрич снощи. Канализацията не успя да поеме количеството вода, след като за по-малко от час над града се изсипаха 23 литра дъжд. Пампорово и Широка Лъка побеляха от градушка. Порой имаше и в Гоце Делчев. В югоизточната половина на страната също се изсипаха силни валежи и градушки.

В Добрич под вода бяха ул. "Осъм", районът на магазин „Кауфланд”, ул. „Отец Паисий”, в района на БЧК, бул. „Трети март”, входът на парка до музея, района на Битака, ДКЦ 2 и централната градска част на Добрич. Там аварирали и автомобили, пише https://www.dobrichonline.com/.

Двама възрастни самотно живеещи мъж и жена са били изведени от домовете си в района на магазин "Кауфланд", тъй като те са били наводнени. Жената е била настанена в приюта на храм "Света Троица", а мъжът отседнал при близки.

В Противопожарната служба са били получени около 15 сигнала.

Тази сутрин ситуацията вече е нормализирана.

Също вчера следобед силна гръмотевична буря причини късо съединение и пожар в предприятие за преработка на пластмаса в Средец, съобщи bTV. От искрите са се запалили бали с найлонови отпадъци, които са били складирани на площадка извън цеха.

Няма пострадали или обгазени хора.

След петчасова борба с пламъците става ясно, че пожарът е стигнал до халето с машините и половината от тях са изгорели. Щетите тепърва ще се оценяват. Предстои да се разбере и дали са превишени вредните емисии във въздуха.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови