Порой превърна улиците в Раковски в пълноводни реки, градушка унищожи реколта

Свлачище след порой блокира пътя между селата Орешак и Черни Осъм. След цяла нощ разчистване тази сутрин пътят е отворен

OFFNews 16 юни 2020 в 08:15 3305 0

Снимка Фейсбук

Продължителна градушка с размер на череша падна вчера следобед в Раковски и превърна улиците в пълноводни реки, съобщава plovdiv24.bg.

Тя е продължила повече от 20 минути и е нанесла щети върху реколтата на хората там, съобщава bTV.

По думите на Славейка Аргирова от града след 17:30 ч. първо е паднал силен проливен дъжд, който после е преминал в градушка.

Хората, които оглеждат плодове и зеленчуци в дворовете си, нямат застраховки.

Все още не е ясно дали общината ще компенсира хората с унищожена реколта.

Порой късно снощи блокира и пътя между троянските села Орешак и Черни Осъм. Пътят бе непроходим заради свличане на голямо количество земна маса и дървета. Разчистването продължи цялата нощ, тази сутрин мястото е проходимо, пътят е отворен - съобщи кметът на Троян Донка Михайлова, цитирана от БНР.

Свлачището не е засегнало къщи и няма пострадали хора, тъй като е било в началото на село Черни Осъм.

„Община Троян веднага организира усилията и на полицията и на общинско предприятие „Комунални услуги“. Осигурено беше движението на МПС през обходен път. Мобилизирана беше техника на „Комунални услуги, която през нощта разчисти пътя и хората спокойно да могат да отидат на работа днес. Няма пострадали хора, няма повредени сгради и имущество на жителите на двете села“, каза тя.

Михайлова допълни, че заради планинския район подобни свличания се случват периодично.

„Пътищата се намират между стръмни склонове и винаги има такива рискове. Полагат се усилия да се поддържат тези участъци, но сложността на терена предполага случването на подобни свлачища.“

Днес ще бъде направен оглед на състоянието на пътните настилки след снощния пороен дъжд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови