'Повратна точка' по Viasat History разказва за детството на Сталин и Хитлер

OFFNews 05 май 2019 в 00:03 3663 0

Снимка Viasat History

През май историческият канал Viasat History представя поредицата "Повратна точка" - тя проследява младостта на четирима от най-известните лидери на 20-ти век и как и кога са достигнали до повратна точка в живота си.

Майката на Йозеф Сталин е била категорична, че синът ѝ ще бъде свещеник. Адолф Хитлер е бил убеден, че ще стане художник, докато Виенската академия за изящни изкуства не го отхвърля и той се превръща в бездомен самотник. Майката на Вилхелм II  - британка по народност - е била решена да направи от сина си просветен монарх, който ще донесе мир в Европа, а когато пораства, той презира ценностите ѝ и нейната родина.

"Повратна точка" събира интервюта с международни експерти, редки архивни кадри и снимки на интересни локации, за да обрисува изненадващите портрети на младите мъже и моментите, които променят техния живот и съдбините на света завинаги.

Поредицата започва от неделя, 12 май, в 21:00 ч.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови