Правото най-желано от кандидат-студентите в Софийския университет

OFFNews 07 юли 2020 в 15:15 3871 0

Най-много кандидат-студенти в Софийския университет са пожелали специалността "Право", на второ място е "Психология", на трето - "Софтуерно инженерство", по данни на висшето училище, чиито резултати от първото класиране излязоха днес.

10 664 са подали документи за прием, общо 5 596 са класирани. От СУ не съобщават с какви балове. Сред тях са 63-ма лауреати и първенци от национални олимпиади и състезания.

Сред желаните специалности са и „Графичен дизайн“, „Предучилищна и начална училищна педагогика (задочна форма на обучение), „Английска филология“, „Фармация“, „Международни отношения“ и „Медицина“.

До 10 юли класираните могат да се запишат; да потвърдят участие във втория етап на класирането с депозирана диплома-оригинал за средно образование и декларация; да не потвърдят, нито да се запишат. В последния случай отпадат от класиранията и губят мястото си.

Некласираните не подават декларация за участие във второто класиране, те участват автоматично, а то излиза на 14 юли. От 15-и до 17 юли вкл. става записването или потвърждаването за трето класиране. То излиза на 21 юли, а записването е от 22-ри до 24 юли вкл. Резултатите от него са окончателни.

Записването се извършва в отдел „Студенти“ на факултета, в който кандидатите са приети. С цел ограничаване на опасността от разпространение на COVID-19, записването ще се извършва по график за отделните факултети и график за Юридическия факултет. Студентска книжка се закупува от книжарниците в Ректората и факултетите.

Плащането на семестриалните такси и таксата за електронна студентска карта става единствено по банков път с превод във всяка търговска банка по сметката на СУ.

Първото класиране излезе днес и в УНСС. От 8 юли до 11 юли вкл. класираните могат да се запишат или потвърдят участие във второто класиране на място в Центъра за прием на документи в УНСС или онлайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови