Преасфалтират пътя Своге - София в петък

OFFNews 06 септември 2018 в 10:13 2920 2

В петък ще бъде преасфалтиран участъкът от път II-16 Своге - София, където при катастрофа загинаха 17 души.

Ремонтните работи ще са в отсечката от водостока, преди пътния инцидент, до моста над река Лесковдолска, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Движението в участъка от второкласния път ще бъде спряно. Обходните маршрути за леките автомобили са път II-81 София - Монтана и след това път III-164 Своге - Искрец - Бучин проход. Път II-81 - проход „Петрохан“, на територията на Софийска област, също е в ремонт и в този участък шофьорите трябва да карат с по-ниска скорост и да спазват стриктно пътната сигнализация.

Тежкотоварните камиони и автобусите, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, за да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград. Леките автомобили и локалният трафик, пътуващ от София към Своге, ще могат да преминават по път II-16 в двете посоки до отклонението за село Редина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

2

безпартийна

06.09 2018 в 11:27

От това, което виждам от снимката, мисля, че едно преасфалтиране няма да реши проблема на завоя. Вижда се как пътят от прав участък, изведнъж влиза в завой с голяма кривина. Вместо кривината, от нула, бавно да нарасне до желаната. Това не се прави така, и според мен, пътят е лошо проектиран. Такъв завой срещам на магистрала Хемус, малко преди отклона за Правец. Знам го, и внимавам. Но това не е решение. Има си стандарти за влизане на път в завой.

6516

1

tuti

06.09 2018 в 10:46

Дано този път държавата свърши нещата както трябва.