Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

През деня жълт код за жега, вечерта дъжд и градушки

OFFNews 25 юли 2017 в 07:46 3310 0

Днес преди обед все още ще е слънчево, но следобед започва да се развива купесто-дъждовна облачност. До вечерта ще завали - на места с краткотрайни валежи, на други - интензивни и със значителни количества.

През деня е обявен жълт код за високи температури за 15 области в страната: Плевен, Велико Търново, Русе, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Габрово, Ловеч, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Ямбол, Хасково и Кърджали. Очаква се температурите през деня да достигнат 35-37 градуса. 

Вечерта обаче започва разхлаждане, а валежите ще са придружени от гръмотевици, усилване на вятъра и захлаждане. Има условия за градушки.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер по северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността и ще превали. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 31°. Температурата на морската вода е 23 – 26°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който постепенно ще се ориентира от запад. Ще нахлува хладен въздух и след обяд в масивите от Западна България температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

Прогнозата е на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!