Президентът и премиерът поздравиха българските мюсюлмани за празника Курбан Байрам

OFFNews 11 август 2019 в 17:24 3128 1

Президентът, премиерът и председателят на Народното събрание поздравиха българските мюсюлмани по случай празника Курбан Байрам.

Президентът Румен Радев отправи пожелания за здраве и благоденствие към представителите на мюсюлманската общност в България по повод празника Курбан Байрам.

„Свещените за мюсюлманите дни напомнят на цялото общество за голямото значение и сила на традициите, изградени върху стремежа за човешко разбирателство, съпричастност и духовно израстване“, заявява държавният глава в своя поздравителен адрес.

Президентът подчертава, че "когато искрено вярваме и следваме автентични и сплотяващи добродетели, устояли на историческите превратности и доказали жизнеността си, укрепваме възможностите си за по-добър и достоен живот."

"Поздравявам най-сърдечно мюсюлманите с настъпването на големия празник Курбан Байрам! Нека дните на всички са изпълнени с радост и щастие за семействата и близките Ви, да има мир, разбирателство и взаимно уважение!" - написа във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Честит Курбан Байрам на всички мюсюлмани! Нека е светло в домовете Ви! Да са благи мислите и добротворни сърцата Ви!Бъдете здрави като камъка, пречистени като водата и помнете, че в живота е важно не колко си пожънал, а какво си посял! Честит празник!" - заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!