Президентът награждава посланик Ерик Рубин с орден Стара Планина първа степен

OFFNews 09 юни 2019 в 17:31 3125 5

Президентът Румен Радев ще удостои посланика на САЩ в България Ерик Рубин с орден „Стара планина“ първа степен, съобщиха от "Дондуков 2".

Тържествената церемония ще е утре, от 11.30 часа, в Гербовата зала.

Държавното отличие е за заслугите на дипломата за развитието на българо-американските отношения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

09.06 2019 в 19:42

Именно военният, еле па от нашето поколение, е наясно с девалвацията на наградите.
А останалото ти разочарование, вероятно е работа за под други статии. Или за собствена. Ако е хубава - тук сигурно ще я публикуват.

12319

4

Чичо ви

09.06 2019 в 19:26

Така е, не е той тоя, който обезцени награждаването с орден, помним Гоце как ги раздаваше, но това в никакъв случай не е оправдание да следва тази порочна практика, в края на краищата - военен е, летец при това, можеше поне да опита да върне стойността на нашите ордени, като не награждава с тях сульо и пульо!
А и това далеч не е единствената причина за моето разочарование...

23293

3

Стефан

09.06 2019 в 18:58

Айде стига, не Радев превърна "Стара планина" в сувенирна брошка. И не той разруши орденската, и изобщо наградната система в България.
Каквото имал - това дал. Толкова повече, след като между нас и Израел, вече се е установила традиция да се дават такива почетни дипломи на всички длъжностни лица, имащи работа с другата държава.

12319

2

Чичо ви

09.06 2019 в 18:00

....от УСА малко преди това просто се беше отбил до България да хапнат биволско кисело мляко. Тъпо някакси, кого точно си мислеше, че заблуждава - и аз не знам. Е, затова сега тоя поток, дето щеше да влезе в БГ и ние не само да го транзитираме, но и да го разпределяме и да печелим от което - те тоя поток ни заобикаля кански, от Турция, през Гърция и Македония, нататък - Сърбия, Унгария, Словения и Австрия. а ние с пръст у г.з ше се молим на Еърдоган за малко газ. Се едно... И сега трето - орден за тоя мушмурок!? Сори, ама вече не ви припознавам за моя президент. Продължавайте в същия дух ще се "приземите" до оня с метеороложката...

Емоционално малко, но пък от сърце :)

12319

1

Чичо ви

09.06 2019 в 17:49

Егасиму, не е истина просто...какво му стана на президента ни, изглеждаше горе-долу добре на фона на предшественика си, американската пляка Плевнелиев. И сега, за няколко седмици само - фал след фал. Първо - лигавото поздравление към Зеленски и бля-бля приказките за подкрепата ни към украйна по нейиния про-европейски път!?, рзбриш ли... Второ - безплодното му участие на Международния Икономически Форум в Санкт Петербург. Не може така, г-н президент, като не знаете за какво са ви поканили там - прочетете, поинтересувайте се малко какво се случва и дискутира там, пълна неадекватност и пропилян исторически шанс за изглаждане, поне донякъде, на икономическите отношения с Русия! Давате ли си сметка колко човека са имали честта да са на този подиум от ляво на Путин, когато от другата му страна е Ци Зинпин? И ти да му обясняваш (на Путин де) как съвсем суверенно си решил да анулираш влязъл в сила договор (Южен поток) и да го набуташ с едни 800млн. евро, а Маккейн с делегацията.......