Приютът за кучета "Фермата" край София отваря "Щастлива зона"

ОFFNews 19 ноември 2015 в 19:13 7185 5

Кучето Тихомир - преди и след постъпването си във "Фермата".

Зона за свободни игри и разходки ще повишава качеството на живот на кучетата в приют "Фермата", съобщиха от организацията за защита на животните - "Анимал рескю София".

„Щастливата зона” ще стане реалност до началото на месец декември тази година, като включва 3 обособени площадки за игра с разнообразни настилки и съоръжения, които ще позволят всяко куче да излиза от клетката си за свободна разходка.

„Щастливата зона е нещо ново за България, това не е просто място, където кучетата да потичат свободно, а голяма стъпка в подобряването на условията им за живот”, коментира Надя Станчева, управител на "Анимал рескю София".

Дворчетата за свободна игра ще позволят на доброволците и осиновителите да общуват с кучетата в дружелюбна среда, а животните ще бъдат значително по-спокойни и ще знаят повече за взаимодействието с хора, преди да бъдат осиновени.

Приютът "Фермата" е първият от вида си приют за кучета в България, закупен в края на 2013 г. с даренията на хиляди софиянци. Реконструкцията му продължава две години, а ремонтът и работата в него се финансират единствено от доброволни дарения на фирми и частни лица. За това време от дома за четирикраките любимци са задомени над 1000 кучета от улиците на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови