Призиви в социалните мрежи да не се спазват мерките на мача довечера

OFFNews 01 юли 2020 в 13:49 2577 1

Снимка Wikimedia

За масово пренебрегване на противоепидемичните мерки на мача ЦСКА-Локомотив (Пловдив) тази вечер призовават фенове в социалните мрежи, сигнализира читател на OFFNews.

Мачът между двата отбора е от 19:15 ч. на Националния стадион "Васил Левски", като отборите ще играят за Купата на България. На финала ще бъдат допуснати 12 000 души, които ще са настанени през седалка и през ред. 

Според читателя всички фен страници апелират хората да отиват към стадиона, дори и без билет, като уверяват, че всички ще влязат на стадиона. 

Междувременно министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова зрителите да спазват предписаните мерки по време на финала за Купата на България. "Причината да се разреши такъв брой зрители е, че капацитетът на националния стадион е 44 000 души. Това означава, че ние сме допуснали по-малко от 30%", заяви Кралев. По думите на министъра, "ако на този мач, за който направихме компромис, се нарушат предписаните мерки, може да се стигне до по-драстични". 

"Привържениците трябва да разберат, че както ние уважаваме техните желания да присъстват на двубоите на любимите си отбори, така те трябва да уважават разпоредбите на здравните власти, защото тяхното здраве и това на околните е най-важно в случая. Хората са внимателни, спазват правилата и се съобразяват с много от предписанията", добави още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

01.07 2020 в 13:55

...е сега си е.а мамата....че феновете е тълпа от скотове беше ясно от отдавна,но такава тъпота е наистина за завиждане...как го постигат някои хора остава непонятно....