Прокуратурата проверява случая с мухлясалия кашкавал за ученици

OFFNews 29 октомври 2018 в 19:50 2701 0

Районна прокуратура Сливен е разпоредила проверка от РЗИ и БАБХ на случая с мухлясалия кашкавал, който е бил доставен на детски градини и училища в Сливен и Ямбол, съобщи БНР.

Двете ведомства трябва в срок до един месец от днес да установят, каква е причината за доставката на некачествените продукти.

По информация на OFFNews най-малко 10 учебни заведения в двата града са получили развалената храна по схема "Училищно мляко". Фирмата, която трябва да доставя кашкавала е "Млечни продукти Тракия" на "БМК Холдинг" АД.

По-късно днес стана ясно, че опаковката на продукта е била преетекирана. Върху скрития етикет е отбелязано, че партидата е произведена на 9 ноември 2017 г. 

Хасковоското млекопреработвателно предприятие "Млечни продукти Тракия" доставя млечни продукти по схема "Училищно мляко" на 922 учебни заведения - 792 повече от миналата година. Това стана възможно след промени в наредбата, регламентиращата програмата, за която държавата ни получава и евросредства. Именно измененията, предложени от Министерството на земеделието, храните и горите, създадоха съмнения за лобизъм в полза на няколко големи фирми - млекопреработватели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови