Прокуратурата с нови обвинение срещу ген. Шивиков

OFFNews 16 септември 2015 в 09:16 2441 1

Военноокръжна прокуратура-София повдигна нови обвинения за присвояване и за злоупотреба със служебно положение на бригаден генерал Димитър Шивиков, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването за неправомерното ползване на труда на четирима негови подчинени за ремонт на собственото му жилище, са събрани доказателства за още девет случая на злоупотреба със служебно положение и превишаване на власт.
За 10-те случая на злоупотреба със служебно положение (престъпление по чл. 387 ал.3 вр. с чл. 26 от НК), на 14 септември т.г. е повдигнато обвинение на Димитър Шивиков в качеството му на командир на "61-ва Стрямска механизирана бригада"- Карлово.

В хода на това разследване са събрани и доказателства за извършено от ген. Шивиков длъжностно присвояване на вещи по време на мисия в Афганистан. Материалите за присвояването на отделени в ново досъдебно производство срещу генерала.
За периода от март 2014 г. до 13 юни 2015 г. ген. Шивиков е иззел правомощията на Командира на Сухопътните войски и без договор и безвъзмездно предоставил бетонов басейн на лице - специалист по лова в Сдружение "Ловно - рибарско дружество"- Карлово, за отглеждане на пъстърва. Наем в размер на 28 307 лева не е заплатен на Сухопътни войски.
Разследванията по двете досъдебни производства продължава, се посочва в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови