Пролетната обучителна програма за НПО

OFFNews 30 март 2019 в 09:24 1572 0

Успешно проведената през есента на 2018 г. обучителна програма в Къщата на гражданските организации затвърди убеждението, че целенасочените усилия за увеличаване на капацитета на неправителствените организации е от съществено значение за утвърждаване на стабилна среда за развитие на гражданските организации в България.

Споделените мнения от лекторите и участниците от предходното издание на програмата насърчиха обявяването на Пролетната обучителна програма, която ще се проведе в Къщата на НПО.

Къщата на гражданските организации, създадена през 2015 година от БЦНП, е дом за редица граждански организации и активисти, обединени от общата идея, че гражданското общество има нужда от подкрепа и развитие и споделящи сходни ценности и дори инициативи. Освен като споделено работно място Къщата се утвърди с времето и като пространство, в което се провеждат интересни събития и полезни обучения.

Пролетната обучителна програма ще се проведе в периода април – юни 2019 г. в три модула, всеки от които се състои от три сесии. Лектор във всеки от модулите ще бъде утвърден в сферата си професионалист.

Иновативно мислене – креативни и ефективни“ е първият обучителен модул, посветен на различните мисловни модели, усвояването на които ще ни помогне да прилагаме креативни техники, за да разпознаваме и развиваме новите възможности.

Маркетинг за НПО“ – вторият обучителен модул – поставя акцент върху изграждането на маркетинг стратегия и залагането на цели, върху избора на канали при промотиране на събитие и на маркетинг инструменти.

Творческо писане“ – третият обучителен модул ще разгледа спецификите на писането за социални каузи, а именно: формулирането на точно послание, достигането до целевата аудитория и нейното ангажиране.

Повече информация за програмата и форма за регистрация може да намерите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови