Проливни дъждове и жълт код в 8 области, очакват се до 30 л/кв. м. дъжд

OFFNews 10 юли 2018 в 00:34 2487 0

Проливни дъждове се очакват днес в 8 области, където е обявено и предупреждение от първа степен (жълт код). Те са в Централна и Северна България (Плевен, Ловеч, Русе, Велико Търново, Габрово, Търговище) и областите Стара Загора и Сливен.

Очаква се там да паднат до 30 л/кв.м. дъжд, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

На много места в страната ще има краткотрайни валежи. По-значителни ще са те през нощта в Централна България. По-късно през деня ще започнат да спират, а облачността - да намалява. Ще духа слаб северозападен вятър.

Максималните температури ще са между 23° и 28°, а в София - около 23°.

Над планините облачността също ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Ще бъде хладно, с максимална температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, на места с краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималната температура на въздуха ще е 26-28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето ще изгрее 2 минути преди 6 и ще залезе 6 минути след 21 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови