Промени в движението по бул. Пенчо Славейков, няколко автобуса сменят маршрут за седмица

Мач на Националния стадион, възможни са тапи в района

OFFNews 06 октомври 2018 в 06:16 2079 0

Снимка БНТ

Движението по столичния бул. "Пенчо Славейков" се променя от днес до 14 октомври, заради ремонта на булеварда. 

Забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства по западната половина от пътното платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Стрешер“ до бул. „Св. Георги Софийски“ и по западното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Свиленица“ до бул. „Витоша“. 

Закриват местата за почасово платено паркиране по бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Стрешер“ до бул. „Прага“ и по западното локално пътно платно на бул. „Пенчо Славейков“ в участъка от ул. „Свиленица“ до бул. „Витоша“.

Променят се на маршрутите на автобусни линии № 72, 260, 604 и № N4. 

Автобус 72 в посока Плиска ще преминава през тунела при бул. Витоша, откъдето ще минава и 604 към Гара Искър. 
Линия № 260 в посока кв. Горна баня ще се движи по маршрута си до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по ул. Св. Георги Софийски, надясно по бул. Акад. Иван Гешов, наляво по бул. Цар Борис III и по маршрута си. В обратна посока маршрутът не се променя. 

Нощна линия 4 ще вози до кръстовище бул. Прага/бул. Пенчо Славейков/ул. Св. Георги Софийски, направо по ул. Св. Георги Софийски, наляво по бул. Акад. Ив. Ев. Гешов, надясно по бул. България и по маршрута си, двупосочно.

Мач на Националния стадион „Васил Левски” днес променя движението в района, съобщи Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в
мероприятието от 00.00 до 21.00 часа при сектор „Г”, а от 12.30 до 19.30 часа на моста пред стадиона. 

От 16.30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, се забранява влизането превозни срнапътни едства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; 
бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови