Променят движението по ключови улици в столичния квартал Изток

Юлиана Ончева 15 декември 2018 в 07:54 4494 0

Две ключови улици в столичния квартал "Изток" стават еднопосочни. Движението се променя по "Николай Хайтов" и "Атанас Далчев". 

Проектът, с който се въвежда новата организация на движението, е на общинско предприятие Софинвест. Той е разгледан в експертната транспортна комисия към Столична община и е одобрен по принцип.

Документът обаче е върнат на Софинвест за допълнителен анализ и детайли, след което комисията ще се произнесе окончателно. Очаква се след Нова година промените да станат факт, обясни за OFFNews кметът на района Цветомир Жеков. Той уточни, че въвеждането на еднопосочното движение и поставянето на съответните знаци ще се извърши от "Управление на трафика" към Столична община. 

Аз също искам промените да се случат възможно най-скоро, движението по тези улици е натоварено, има конфликтни точки, така че се надяваме нещата да се подобрят, каза още Жеков. 

Той подчерта, че еднопосочното движение по "Хайтов" и Далчев" ще се въведе експериментално за 6 месеца, каквато е практиката в района. Целта е, ако се появят проблеми или пропуски в организацията на практика, те да бъдат отстранени, обясни кметът на район "Изгрев". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови