Проститутка към водката поръчвали в столични барове, разбиха група за секс услуги

OFFNews 02 март 2020 в 12:09 9903 1

Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 15 лица за участие в организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация, действала на територията на София. 

Задържани са 13 от участниците в ОПГ, сред тях и шефът им. Двама не са намерени и са обявени са за общодържавно издирване, издадени са им и европейски заповеди за арест. На тях обвинения ще бъдат предявени след явяването им пред разследващите органи.

По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата, в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са придобити от престъпната дейност.
Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците. Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране и
склоняване жени за сексуални услуги. Други - „доставяли“ жени по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара. В нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата удържала 50 на сто от парите, другите 50 на сто оставали за компаньонката.

По делото са разпитани голям брой свидетели, в т.ч. пред съдия. Доказателства за дейността на групата са събрани и със специални разузнавателни средства. На 13-те задържани по Закона за МВР на 28 февруари 2020 г. е наложено
прокурорско задържане до 72 часа.

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъдат весени искания за налагане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3810

1

Пенчо бре

26.04 2020 в 13:12

50%! Държавата пасти да яде, с нейните берии от данъци и осигуровки, които възлизат на не повече от 45%!