Протест пред посолството на САЩ зове: България обича Русия

OFFNews 20 септември 2017 в 12:10 6189 2

Протест пред посолството на САЩ зове: България обича Русия

Пред посолството на САЩ в София довечера ще се проведе протест под наслов "България обича Русия! Русия не ни е враг!". Началният час на събитието е обявен за 18.00 часа тази вечер на ул. "Козяк".

Организаторите посочват, че протестът е в отговор на състоянието на доклада за състоянието на националната сигурност, в който е посочено, че Русия е една от основните заплахи за сигурността.

Организаторите определят доклада като "американски". 

"Ние, българският народ излизаме, за да изчистим името си и да осъдим лъжите на Запада, който се опитва да ни използва в свои цели. Категорично осъждаме текста на Доклада по състоянието на националната сигурност на страната ни за 2016 година, и се разграничаваме от него", се посочва в призива.

Според организаторите истинската заплаха за националната сигурност е "агресивната американска политика, доминирана от нечисти корпоративни интереси".

"Истинска война, предимно на икономическия и информационен фронт, се води не само срещу Русия, но и срещу нашата страна. Резултатите от тази война се виждат много добре, поне извън София – страната ни е съсипана, селското стопанство смазано, промишлеността унищожена. Основен съюзник на агресора в тази война срещу нас са проституиращите платени организации, които имитират и унищожават гражданското общество", се посочва в текста на призива.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11568

1

PetarD

20.09 2017 в 12:25

„Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.
Димитър Благоев