Протест срещу продажба на гори спря военна демонстрация в Црънча

OFFNews 06 май 2020 в 12:00 4954 0

Протест на няколко граждани срещу продажба на гори прекъсна военната демонстрация на спецчасти по повод 6 май в пазарджишкото село Црънча, съобщи bTV.

От съображения за сигурност спецчастите спряха стрелбата на полигона по време на антитерористична демонстрация заради навлезли цивилни.

Хората протестират заради продажба на гори, които по думите им се продават по 2-3 лева на декар. Те са дошли на полигона заради премиера Бойко Борисов, който е на място.

"Тази гора не е в района на този полигон, тя е в друг район. По никакъв начин техните искания нямат връзка с българската армия. Приемам такъв акт като грубо неуважение към действащата българска войска, към ветераните, отдали живота и силите си за просперитета на армията и войните, заради които съществува нашата родина. Тези 5-6 човека са единичен случай, те изразяват недоволство към пазарджишкия кмет, което няма връзка с нас", коментира ген. майор Явор Матеев, цитиран от bTV.

Протестът е срещу решението на Общинския съвет в Пазарджик да продаде гората на с. Црънча. Общественият съвет за развитието на Црънча и Фондация „За бъдещето на Црънча“ организираха петиция срещу продажбата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови