Протест срещу решение на бургаския съд да пусне под домашен арест шофьор, убил двама на пътя

OFFNews 04 март 2020 в 12:39 1466 0

Жители на две села излязоха на мирен протест срещу решението на бургаския съд да пусне под домашен арест шофьора, виновен за инцидента, при който загинаха двама души, съобщи БГНЕС.

„Никакъв домашен арест. За две убийства домашен арест не може. Няма да е нито първият, нито последният избягал осъден“, казва майката на загиналия Тодор Мария Тодорова.

Пред родната къща на 22-годишния младеж, прегазен от автобус миналия петък, се събраха семейството му и приятели. 

Подсъдимият Камен Филипов е родом от Турция. В съда той съжали за постъпката си, но близките на загиналите в катастрофата се притесняват, че той ще избяга в чужбина. На протеста в село Росен дойдоха и близки на загиналата кметица на Присад Ванча Байлова.

„Тъй като той, до колкото разбрах, е с двойно гражданство, трябва да бъде задържан до гледане на делото. Това е една вратичка в момента и е напълно възможно да се укрие“, смята Михо Янчев, близък на загиналата Ванча.

Близките на загиналите се заканиха, че ако шофьорът не бъде задържан, в събота ще затворят главния път Бургас-Созопол за около шест часа в двете платна. Толкова, колкото телата на техните близки лежали на платното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !