Протест в подкрепа на уволнения шеф на полицията във Враца

OFFNews 14 август 2017 в 08:06 3482 0

Протест в подкрепа на уволнения шеф на полицията във Враца

Снимка Нова тв

Пореден протест в защита на отстранения директор на полицията във Враца се провежда днес. Пред сградата на Областната дирекция на МВР в града се събраха петдесетина души, които искат Димитър Газибарски да бъде върнат на поста си. Те заявяват, че се страхуват от престъпността в града, а резултатите от работата на дирекцията били много добри. Те искат лично премиерът Бойко Борисов да се заеме със случая.

Отстраняването на Газибарски дойде само ден, след като стана ясно, че той е уволнил полицая, който разпространи записа с шефа на физическата охрана в АЕЦ Козлодуй Пешко Караджов. От МВР съобщиха обаче, че директорът на полицията във Враца не е отстранен във връзка с този случай, а заради незадоволителни резултати в работата на дирекцията.

Миналата седмица синът на отстранения началник Петър Газибарски определи случая с отстраняването на баща му като скалъпен и "пародия на действителността", с който "една фалшива медия (OFF news), с група престъпници" успели да смажат полицията във Враца.

"ОД на МВР Враца винаги е била от последните места по всичките общи критерии, в последните две години тя е изведена на първите челни три места, което показва истинската картина на случващото се и как дирекцията работи. Аз познавам добре баща си, той е истински мъж на честта, доблестен, от 23 години се е борил с престъпниците в нашият град, тръгнал е от патрулен полицай с много премеждия до стъпалото за заслужената му длъжност като директор, винаги е готов да отстоява позициите си в името на справедливостта", обяснява Петър.

По думите му заради един, "ако може да се нарече "полицай", ангажиран с криминално проявени лица, което той не го крие, дори парадира с това, че те са зад неговия гръб, (това може да се види в среднощни заведения, публикации в медии, Facebook и т.н), бе отстранен човекът, който се опита да въведе ред в този град".

"От днес нататък какво ще правим всички ние, ще можем ли да излизаме спокойно в града си да пием кафе, дали няма да станем и ние както много други жертви на посегателствата на бандата на този престъпник, ЩЕ БЪДЕМ ЛИ ЗАТВОРНИЦИ В СОБСТВЕНИЯ СИ ГРАД и всички ние ли трябва да се страхуваме от тях и дерибейщината им да продължава.ГРАДЪТ НИ Е ШОКИРАН И ВЪЗМУТЕН от случващото се. Защо добре свършената работа вместо да бъде поощрена, е наказана, медиите ли са най-важни. Г-н Премиер, Господин Министър, Г-н Главен секретар, синдикати на МВР коригирайте мнението си и застанете зад гърба на хората които си вършат работата", пише още в страницата си във Фейсбук Петър Газибарски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови