Протести в Пловдив, София и Стара Загора в защита на лекаря, гръмнал Жоро Плъха

Мъжът ми не краде, рови по казаните, той отиде по малка нужда до колата, твърди съпругата на бандита

OFFNews 05 март 2018 в 08:14 61062 5

Протести в Пловдив, София и Стара Загора ще се проведат днес за освобождаването на задържания лекар Иван Димитров за убийството на Жоро Плъха. Футболни агитки ще се включат в митингите, в столицата недоволните се събират пред Съдебната палата.

Сега прокуратурата ще освободи доктора, за да се успокои общественото напрежение, ще го пуснат с парична гаранция, прогнозира адвокат Марин Марковски по Нова тв. Евродепутатът Ангел Джамбазки поиска да бъде променен закона за неизбежна самоотбрана. 

Жоро не е крадец, той отиде по малка нужда до колата, аз го познавам мъжа ми. Той излиза по казаните, повече боклук има нощем, така си изкарва хляба, обяви съпругата на убития Жоро Джевизов-Плъха. Според институциите той има 9 присъди за кражби, според близките му - три за побоища. 

Когато те нападнат в дома ти, трябва да имаш право да се защитиш", заяви Жулиета Димитрова, съпруга на задържания лекар. Тя си пожела мъжът й да си е вкъщи за рождения ден на дъщеричката им утре.

Димитрова разказа, че е разбрала какво се е случило на другия ден след стрелбата. На сутринта мъжът ми каза, че отива на работа. Разбрахме се да се чуем по-късно, но той не ми вдигна телефона. А после видях полицаите, които ми съобщиха, че е задържан за разпит, разказа жената. 

За трети път обират дома ни. Досега не е имало задържани. Голямата ни дъщеря е на 6 годинки, а малката е на 2 годинки и половина. Нищо не знаят и се старая да не разбират. Голямата задава повече въпроси. Казвам й, че татко й има работа", заяви Димитрова и допълни, че не знае съпругът й да има оръжие.

Доктор Димитров усетил престъпника да тършува в 2 часа през нощта, докато съпругата му и двете им деца спели. Лекарят се опитал да спре Плъха, който го пробол с нож.

Рентгенологът стрелял при самозащита, а нападателят тръгнал да бяга. Престъпникът издъхнал на около 100 метра от дома на доктор Димитров върху капака на кола. 

В Пловдив стотици хора протестираха вчера срещу ареста и повдигането на обвинения срещу лекаря. Според хората д-р Димитров е направил това, което всеки трябва да стори, за да защити близките си хора. 

Пациентски организации „Заедно с теб“ изразr подкрепа за арестувания д-р Иван Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

5

МБ

05.03 2018 в 11:57

Викторе, той е лекар и знае как да се самонарани така, че да се окажее с недотам опасна рана. Ще има негова кръв по ножа, ама ако е трил отпечатъци и по дръжката няма такива, или има само негови или само на крадеца? Знаеш ли колко версии могат да тръгнат от тези три възможности с отпечатъците, а?!

11977

2

МБ

05.03 2018 в 11:13

Ние не знаем как точно се е случило, но ако Плъха е застрелян в гръб, най-добрата версия от доктора трябва да е, че е подгонил крадеца и е стрелял напосоки за да го сплаши, но не се е целил в него. Оня е изчезнал в тъмното, той не го е следвал и се е прибрал. Не се е обадил веднага в полицията заради незаконното оръжие. Чак впоследствие, на сутринта е разбрал, че мангала е прострелян.
Ако е дал версията, че Плъха е хвърлил нож срещу него и го е наранил (както медиите писаха), това звучи неправдоподобно и ще бере ядове. Само по филмите се мятат ножове и томахавки. Колкото повече влиза в подробности, ако не е така както го представя, толкова повече ще се оплита (ако си измисля)